IMG_1581 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – ‘Koos de Vuilnisman’ vindt basisschool Het Palet in Alblasserdam een ‘lichtend voorbeeld’ van hoe mensen in Nederland met hun afval om moeten gaan. Dat zei hij deze week tijdens een gastles die hij gaf op de school. Koos werd woensdag verwelkomd door wethouder Ad Cardon, die benadrukte hoe belangrijk hij een schone en leefbare omgeving vindt.

Tijdens de gastles nam Koos de Vuilnisman de leerlingen op zijn eigen creatieve en interactieve manier meenemen in de wereld van afval, zwerfvuil, hergebruik en recycling. Zo mocht één van de leerlingen de prullenbak leeghalen. Elk stuk afval werd besproken.

De school, scheidt het afval op veel manieren. Dat is mede te danken aan de inzet van conciërge ‘meester Willem’. Hij organiseert op de school de afvalscheiding. Zo worden er pennen, oud papier, oud (frituur) vet, kleding en batterijen ingezameld. “Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het levert ook nog eens geld op voor onze school. Twee vliegen in één klap dus,” aldus meester Willem.

Wethouder Ad Cardon complimenteerde Willem met zijn werkwijze en zijn activiteiten. De conciërge heeft namelijk niet alleen een eigen milieustraat in school gerealiseerd, maar maakt ook dagelijks de omgeving bij de skatebaan in Alblasserdam schoon. “Je wilt niet weten wat er allemaal neergegooid wordt, terwijl de vuilnisbak er gewoon naast staat,” vertelde Willem.

Voordat Cardon weer vertrok, riep hij de kinderen op om vooral het afval in de daarvoor bestemde bakken te gooien. “Het barst in het dorp van de blikjes en andere rotzooi. Dat kan voorkomen worden door alles gewoon op de juiste manier weg te gooien. Doe dat dus ook.”

IMG_1546 [Desktop Resolutie] IMG_1563 [Desktop Resolutie] IMG_1565 [Desktop Resolutie] IMG_1567 [Desktop Resolutie] IMG_1575 [Desktop Resolutie] IMG_1581 [Desktop Resolutie] IMG_1589 [Desktop Resolutie] IMG_1594 [Desktop Resolutie] IMG_1601 [Desktop Resolutie] IMG_1603 [Desktop Resolutie]